Kiállítás járvány idején
2020. szeptember 17. írta: Alkotó Részecskék

Kiállítás járvány idején

Szeptember elejére készültünk egy kiállítással a Szakicska-ház munkáiból. Kézműves szakkörök, gasztro workshopok és kísérletezős foglalkozások alkotásaiból adtunk ízelítőt. Sajnos az interaktív megnyitó napján a csömöri Művelődésiházat a járványra való tekintettel bezárták.

kia18.jpg

A linkre kattintva egy kis online ízelítőt is tudunk csak adni a tárlatból Szüllő Péter videóival.

A kiállítás koncepciója, hogy megmutassuk a házban folyó hármas tevékenység - Hagyomány Tudomány Alkotás - milyen pontokon tud összekapcsolódni. A gyermekekkel különböző háztartásban, kertben, természetben is megtalálható anyagok segítségével fedezzük fel a minket körülvevő világ természettudományos alaptörvényeit.

A vessző fonása, és a tészta híd közötti összefüggést vizsgálgatjuk, miközben Takács Judit, és  tanítványai munkáit csodáljuk.

kia1.jpg

kia4.jpg

kia7.jpg

Fonni tanultunk a táborban a gyerekekkel egy hűsítő karkötő kapcsán, bináris nyakláncok is készültek, s közben keressük a fonás, szövés, mintázás kapcsán a párhuzamokat.

kia13.jpg

kia10.jpg

Persze Dóri munkája is helyet a kap a tárlaton, mert büszkék vagyunk rá (is)!

kia6.jpg

Az agyag egy izgalmas kémia anyag, képlékeny formázható, kiégetve viszont szilárd, kemény fantasztikus lehetőségek tárháza évszázadok óta. Természetesen a kísérletezés közben mi kicsit másképp használjuk, vályog téglácskák készültek belőle, és házakat terveztek belőle a kis mérnökeink.

kia17.jpg

kia18.jpg

A Szakicska-házban helyet kap egy tudományos játék és könyves bolt - ki-ki kedvére válogathat.

kia2.jpg

Fontos szempont a hagyomány tisztelete a Szakicska-házban, hiszen elődeink mindent felhasználtak - így az újrahasznosítás vonal is helyet kap a kiállításon.

kia16.jpg

kia24.jpg

kia12.jpg

A mozaik készítés is az újrahasznosítás egyik a gyöngyszeme - Mándics Mariann vezetésével készülnek.

kia20.jpg

A gasztroworkshopok, kovászos kenyér, és a tejtermékek témaköre a kémiai folyamatok tárháza

kia14.jpg

kia23.jpg

Mi a közös a nemezelésben és a slime készítésben? Erről is beszélgetünk a gyerekekkel. Persze a Nemez műhely is bemutatkozik Fábri nyerges Andrea vezetésével gyönyörű gyapjú táskák, takarók, ékszerek felvonultatásával.

kia21.jpg

kia25.jpg

Ha tetszik, amit csinálunk kérlek kövessétek a programjainkat a Facebook oldalon vagy a honlapon.

 

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716200762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása