Vettem egy hatalmas fej lila káposztát.
Imádom használni a foglalkozásaimon, mert a gyerekek csodálattal nézik a színét. Persze a kémiája is fantasztikus, hiszen pH indikátorként működik.
Tegnap a Márton napi libához készült egy adag párolt káposzta, a másik feléből készült egy pár üveg káposztasaláta.
Ebbe a savanyúságba került most sárgarépa, egy piros paprika, vöröshagyma, néhány zöld paradicsom még a kertből. Klasszikus ecetes lé került rá, és tetemes mennyiségű kömény mag, ami ugye segíti a káposzta egészséges emésztését.
Most mindenki arról beszél a vírus kapcsán, milyen fontos az immunerősítés. Vesszük doboz szám a C vitamint.
Azt gondolom, hogy ilyen káposzta saláta - csalamádé egész télen bármikor összedobható, hiszen, hagyma, káposzta, sárgarépa egész ősszel, télen kapható.
Ez a lila változat valahogy a lelket is felvidítja.
Ki lehet próbálni vacsorára is egy vajas kenyér mellé egy vidító - épp csak resre párolt - zöldségkombót is egy szürke nap végére:
Azt tapasztalom, hogy a gyerekek nagyon szeretnek a színekkel kísérletezni, lehet hogy a zöldségeket is nagyobb kedvvel fogadják, kóstolják, ha közben játszunk is velük egy kicsit.
Segíthetnek aprítani - ilyenkor szoktam mondani, hogy kóstolni nem szabad - mert akkor is biztosan csennek belőle. Készíthetnek saját saláta tányért is maguknak.
A fontos, hogy jó színes zöldségeket tegyünk eléjük, és engedjük őket, egy biztonságos késsel darabolni, szeletelni, díszíteni, játszani.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!