Akcióterv gyerekeknek a Víz Világnapján 2021-ben
2021. március 22. írta: Alkotó Részecskék

Akcióterv gyerekeknek a Víz Világnapján 2021-ben

Mit tehetek én a vízért?

A Víz Világnapján minden évben több foglalkozást tartok gyerekeknek. Ilyenkor kísérletezünk, megvizsgáljuk a víz tulajdonságait, és a jelentőségét a mindennapi életünkben. A gyerekek felteszik a kérdést, hogy miért csak ezen napon a foglalkozunk kiemelten a vízzel, hiszen olyan fontos az életünkben.

2021-ben csak itthon tevékenykedünk, és arra gondoltunk, hogy akciótervet készítünk, hogy mire fogunk figyelni a következő egy évben, amivel vigyázunk a vízre.

Ti mit vállalnátok be az előttünk álló egy évre,  2022 március 22-ig? Összeírtuk:

21vv22.jpg

1, Fogmosáskor nem folyatjuk feleslegesen a vizet. Apró spórolás, de egy éven át, már jelentős lehet, ha tényleg betartjuk.

Tipp: Érdekes kísérlet, ha megméritek, hogy mennyi víz folyik el ilyenkor! Természetesen alapos, helyes fogmosáskor még több!

21vv21.jpg

Mi egy nem túl alapos fogmosás (a kísérlet kedvéért) során 1 liter vizet folyattunk el.

 

Szorozzuk be 365 nappal, és nálunk 4 személlyel. Ja és minimum kettővel, mert ugye legalább reggel-este fogat kellene mosnunk. Nálunk ez 2920 liter.

2, Esővízzel locsolunk, friss zöldséget termelünk a kertben.

21vv14.jpg

21vv10.jpg

3, Feltöltjük a madáritatót, hiszen a gondoskodnunk kell a madarakról, rovarokról a szárazabb időszakban. Ez azért is fontos számunkra, mert télen az etetőnkben nagyon sokféle madár szokott megfordulni.

21vv12.jpg

4, Több gyümölccsel, gyógynövénnyel ízesített vizet iszunk cukrozott üdítő helyett. Itt találtok recepteket. Készíteni is jó móka gyerekekkel.

21vv11.jpg

5, Megismerem az élővizeket a környéken. Mi itt a XVI. kerületben szerencsések vagyunk, hiszen több tó és patak gazdagítja a környezetünket.Naplás-tó, Csobaj-bánya tava, Caprera-patak, Szilas-patak, Csömöri-tó. A környék bebarangolásával megismerhetjük annak élővilágát és történetét.

21vv5.jpg

21vv6.jpg

6, Megismerjük a víz tulajdonságait kísérletekkel

 21vv4.jpg

21vv13.jpg

21vv3.jpg

+1 Anya vállalása: nem öntöm a lefolyóba az elhasznált sütőolajat, mert már végre a környéken több helyen is le lehet adni.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016473448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása