1 napos nyári tábor, projektnapok a Szakicska-házban
2021. június 05. írta: Alkotó Részecskék

1 napos nyári tábor, projektnapok a Szakicska-házban

A nyári szünetben szinte minden héten 2 alkalommal egész napos „tábort” (projektnapot) szervezünk 6-12 éves korú gyermekeknek a Szakicska-házban, Csömörön. Gondolva arra, hogy talán a hét közepére a legnehezebb programot találni, hozzánk egy-egy napra, szerdán és csütörtökön az egész nyár folyamán elhozhatod gyermeked. Tartalmas és izgalmas programot biztosítunk: kísérletezünk, alkotunk és barkácsolunk, játszunk.

Mit jelent egy-egy ilyen tábori nap? A projektnapokat mindig egy témára fűzzük fel.

1t.jpg

A kiválasztott témát tudományos oldalról megvizsgáljuk,, kísérletezünk (fizika-kémia).

szun14.jpg

A mérnöki tudományokhoz fordulunk. Építkezünk, méricskélünk.

prn6.jpg

Izgalmas anyagokból, nem hétköznapi technikákkal alkotunk.

prn3.jpg

A kert adottságai, és a kis létszám biztosítja, hogy a foglalkozások között eltöltött idő rengeteg szabad mozgást, játékot nyújt a gyerekeknek. Mivel a ház mottója a „hagyomány és tudomány”, így elővesszük a régi ügyességi játékokat is, mint az ugráló kötél, hulahopp karika, a macskabölcső, és nálunk meg lehet tanulni fára mászni is ...

prn1.jpg

prn5.jpg

A Szakicska ház izgalmas kertje  garantálja, hogy a gyerekek friss levegőn, biztonságos környezetben, tartalmasan töltik el a napot. Reggel fél9-től délután 4-ig fogadjuk a gyermekeket.

 szaki8.jpg

Miért jó csak egy-egy napra táborba menni?

Sok gyermek szeret otthon lenni a nyáron, vagy a nagyszülőknél tölti a szünetet. Szerencsés az, aki ezt megteheti. Vannak olyanok is, akik nem bírják az egyhetes, zsúfolt táborokat. A gyerektársaság azonban hiányzik, vagy az izgalmas, új élmények, amelyekre lehet az iskolai napokon emlékezni.

szaki9.jpg

Inspiráló is lehet, hiszen sok gyermek a nálunk töltött napok után barkácsolni, építeni, alkotni, kísérletezni kezd otthon, hiszen mind olyan anyagokat, technikákat alkalmazunk, amelyekhez bármelyik háztartásban találhatunk alapanyagokat.

bcs4_1.jpg

A részletes programok, és időpontok a Szakicska-ház honlapján találhatók.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516582768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása