Konyhai kísérletek gyerekeknek folyamatosan újdonságok után kutatok.
De mit csináljunk, ha a kémián és fizikán túl már a kánikula is kísérletezésre késztet, hiszen a család unja a gyümölcsleveseket.
Ekkor kerül elő egy régi katalán ismerős gazpacho receptje. Ez aztán robbanás a szájban.
Sőt még versenyeztetni is lehet a családtagokat, hogy ki, mennyi zöldség ízét találja el helyesen, ami alapanyagként szerepel a hűsítő levesben.
A recept roppant egyszerű, és talán minden magyar családban megtalálhatók a hozzávalók egész nyáron:
2 kg paradicsom (aki szeretné húzza le a héját)
1 nagy uborka (inkább fürtös, mint kígyó)
1 nagyobb hagyma
1 nagyobb paprika
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
10 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál vörösbor ecet
Pici cukor, só, bors ízlés szerint
1 nagy szelet fehér kenyér bele
Daraboljuk fel a zöldségeket, turmixoljuk össze az összes hozzávalót, ízesítsük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá egy kis vizet.
Tegyük legalább 1 órára hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó hűsölést!
További hűvös kísérleteket itt találtok.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!