Adventi ügyeskedős mese 2021 - December 21. Madárka dísz
2021. december 21. írta: Alkotó Részecskék

Adventi ügyeskedős mese 2021 - December 21. Madárka dísz

Családi barkácsolós, kísérletezős mese

A Tudáscseppek bolttal közösen tudományos meséket készítünk. Ezúttal a  decemberi várakozást szeretnénk izgalmasabbá tenni egy mesefüzérrel. Minden napra egy kis történet, egy kis barkácsolni való, egy kísérletet. Velünk tartotok?

 A mese előző részeit itt találod Adventi mese 2021

Eszti és Domi már sok-sok ajándékot készített, de még szeretnének valami szép díszt is alkotni a fára. Tegnap találtak egy képes könyvet régi karácsonyfa díszekről. Nagyon megtetszettek a mézeskalács madárkák.

Hogyan érhetnénk el, hogy a mézeskalács díszünk évekig elálljon? - törik a fejüket.

Eszti anyukája épp egy karton dobozt készül kidobni a szelektív kukába. Közben eszébe jut, hogy talán lehetne a madárka alapja a barna karton papír, és fehér temperával festhetnének rá. Az olyan lenne, mint a cukormáz – kiáltják lelkesen a gyerekek.

adv2171.jpg

Kivágják a madár formát. Közben előkerül néhány gombolyag fonal is, és Eszti felteker a kartonra fonalat is. Domi ecsetet hoz, és megfesti a szemét, és a farktollait is.

adv2172.jpg

A gyerekek lelkesen készítik a madárkákat, s közben az összes karácsonyi dalt eléneklik, ami eszükbe jut.

Folytatjuk ...

A tavalyi tudományos adventi naptár kísérleteit itt találjátok

Az adventi naptár minden bejegyzése a Tudáscseppek bolttal közösen jött létre

Közös tudományos programjainkról itt olvashattok.

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416788792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása