Adventi ügyeskedős mese 2021 - December 22.  A koktélozás
2021. december 22. írta: Alkotó Részecskék

Adventi ügyeskedős mese 2021 - December 22. A koktélozás

Családi barkácsolós, kísérletezős mese

A Tudáscseppek bolttal közösen tudományos meséket készítünk. Ezúttal a  decemberi várakozást szeretnénk izgalmasabbá tenni egy mesefüzérrel. Minden napra egy kis történet, egy kis barkácsolni való, egy kísérletet. Velünk tartotok?

 A mese előző részeit itt találod Adventi mese 2021

December 22. A koktélozás

Eszti és Domi délután átmennek Kázmér bácsiékhoz. Nelli néni egy régi albumot nézeget éppen. Találnak egy nyári képet, ahol épp egy-egy hatalmas pohárban gyümölcsökkel díszített koktéllal koccint a két nyugalmazott tudós, persze akkor még nem voltak nyugdíjban. Óh, bárcsak mi is készíthetnénk ilyen italt, mondja Eszti, persze alkohol menteset. Nelli néninek több sem kell, már fut is a konyhába.

Hosszú poharakat vesz elő, szörpöt, és narancslevet.

Mit gondoltok egymásra tudom rétegezni ezt a két folyadékot? – faggatja a gyermekeket.

Domi igencsak kételkedve szemléli az italokat. Melyik legyen alul? – kérdezi Nelli néni. A sűrűbbnek kell ott lenni, és azt hiszem az a szörp – mondja Eszti. Nelli néni beletölti a szörpöt, és a poharat megdöntve szépen lassan belecsorgatja a narancslevet. A két folyadék szépen elkülönül egymástól.

kok3_1.jpg

Tegyünk hozzá még egy színt - lelkesedik Domi.

Tegyünk bele egy kis varázslatot – mondja Kázmér bácsi és cinkosan a feleségére kacsint. Keverjünk szénsavas vízhez egy kis kék festéket.

kok4_1.jpg

Újra megdöntve a poharat ráönti a kék folyadékot. Amint az a felszínen elterül azon nyomban zölddé válik. Hogy lehet ez – kérdezi ámulva Eszti és Domi.

kok6_1.jpg

A kék és a narancslé sárga színe összekeveredett, és zöld színre váltott.

Előkerülnek a szívószálak, és néhány karika narancs. Rögtön mindannyian valami tengerparti helyre képzelik magukat. Nelli néni még sokáig mesél az utazásaikról. No de most már igazán haza kell mennünk – köszönnek el a gyerekek a két nyugalmazott tudóstól.

Folytatjuk ...

A kísérlet teljes leírását itt találjátok.

Ital receptek még a képre kattintva elérhetőek.

kp2_2.jpg

A tavalyi tudományos adventi naptár kísérleteit itt találjátok

Az adventi naptár minden bejegyzése a Tudáscseppek bolttal közösen jött létre

Közös tudományos programjainkról itt olvashattok.

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr7816788818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása