Rovarszálló
2015. április 23. írta: Alkotó Részecskék

Rovarszálló

Föld napi projekt hét

A teraszon ülve szeretjük a gyerekekkel megfigyelni a kertben tevékenykedő élőlényeket, legyen az madár, rovar, süni...

Télen etetjük, nyáron itatjuk a madarakat. A bokrok alja remek rejtekutat kínál a sündisznóknak esténként.

A gyerekekkel sokszor ülünk a kertben és figyeljük a rovarokat.

Sajnos azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb a méh, ami porozná a gyümölcsfáinkat. Persze nem csak a méh a megoldás, hanem más lebegő-zümmögő rovar jó lehet. Ilyenkor tavasszal minden lyukat megvizsgálnak a rovarok, hogy menedéket találjanak. A rendezett kertekben egyre kevesebb a lehetőség, ezért építsünk, barkácsoljunk rovarszállót.  Persze nagyon fontos az is, hogy kertünk méhbarát legyen, ezért ültessünk minél több virágzó növényt:

bug4.jpg

Most nálam a keretet egy konzervdoboz adja, melynek levágtam mindkét végét.

bug1.jpg

A kertünkben találhatóak olyan bokrok, melyek ágai üregesek. A konzerv doboz hosszának megfelelőre vágtam a különböző átmérőjű gallyakat.

bug2.jpg

Szorosan egymás mellé rakosgattam az ágakat a dobozba.

bug3.jpg

A fennmaradó részeket mohával tömtem ki.

Tehetünk nagyobb csöveket, lyukas téglát, tobozokat egymás mellé, hogy minél többféle hasznos rovar telepedjen meg kertünkben.

Nagyon fontos még, hogy innivalót is találjanak a közelben. A madáritató erre célra pontosan megfelel.

bug6.jpg

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr27391034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása