48 óra telt el, mióta az első szappanom főzésének nagy bátran nekikezdtem.
Szépen szárazdunsztban, bebugyolálva pihent a formában a szappan massza. Nagyon izgatott voltam, vajon milyen lesz az állaga, mikor kibontom.
Az utasítás szerint újra gumikesztyűt húztam.
Kifordítottam az őzgerinc formából, és megelégedve tapogattam.
Szépen lehetett szeletelni egy éles késsel.
A vágott éleket finoman el tudtam simítani. Az őzgerinc miatt, nem lett igazi szappan alakja, de remélem így is lehet használni.
A végeket összegyúrtam, abból készült a rózsa.
Annyira könnyen gyúrható volt, hogy egy szilikon bon-bon formába is belenyomkodtam. Kísérlet ez is...
A recept szerint 6-8 hétig kell szárítani, érlelni, hogy elegendően kemény legyen, és a PH értéke is beálljon. Száraz helyre teszem.
Folytatás következik, addig is olvasgatom a szakirodalmat.