Svéd ropogós kenyér recept, végre
2016. március 25. írta: Alkotó Részecskék

Svéd ropogós kenyér recept, végre

Végre sikerült rátalálnom a receptjére a svéd ropogós kenyérnek Mókuslekvár oldalán.

Nálunk most teljes kiőrlésű búzaliszttel, és rozsliszttel készült.

  • 2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt (125 g)
  • 1,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt (100 g)
  • 1 dl teljes kiőrlésű zabpehely (45 g)
  • 1 dl lenmag
  • 1 dl napraforgómag
  • 1 dl szezámmag (magok összesen: 200 g)
  • 1,5 kk. só
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl víz

Megtoltuk egy kis tökmaggal, és egy kis búzacsírával.

Összeállítjuk a tésztát. Érdemes akár 1 órára hidegre tenni. 

Vékonyra nyújtjuk, segítség, ha két sütőpapír között, ahogy az eredeti recept tanácsolja.

Az a jó ebben a receptben, hogy nyugodtan hagyhatjuk, hogy a gyerekek vágják fel a tepsiben. A textúrája eleve rusztikus, kit érdekel, ha darabok nem lesznek szabályosak.

170 fokon fél órát sütjük.

Már a második adag sül 2 nap alatt, mert a családom ropiként eszi. :-)

Éljenek az egészséges ropogtatnivalók!

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr308526098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása