Olyan recepteket keresek mindig elő, amiket gyerekekkel könnyen el lehet készíteni.
Nagymamám kevi perec receptje ilyen.
Nagyon jól bírja a gyömöszölést, mert kelt tészta Vaj tartalma miatt nem kell lisztezni a deszkát formázáskor, így nem lesz az egész konyha csupa liszt. Nem ragad a kézhez sem.
Ideális az apró gyermek kezek bevonásához.
A recept:
60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tejben megfuttatott 1 kocka friss élesztő, ehhez teszünk egy teáskanál cukrot, 1 teáskanál só, 2,5 dl tejföl.
Összegyűrjuk a tésztát, és hagyjuk egy fél órát pihenni.
Rudakat sodrunk belőle, és koszorút formázunk. A tetejét megkenjük tojással, és mosolygós barnára sütjük.
180 fokon 15 perc.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!