Nyaraláskor szoktam vinni magammal gyorsan felhasználható házi "konzerv" ételeket.
pl. lecsót főzök, teljesen készre. Sóval, mindennel, ahogy frissen is készíteném. Ki-ki ízlése szerint.
Ha kész üvegekbe teszem, pici olajat öntök a tetejére. Forrón lezárom, és kidunsztolom. Tartósítószer nélkül is eláll néhány hétig.
Már mehet is az útiládába. Nem foglalja a helyet a hűtőtáskában, helyi virslivel feldobható, vagy friss kenyérrel pillanatok alatt vacsi van, hogy a háziasszony is nyaralhasson :-)
Fogjuk be a gyereket a darabolásba, mert amellett, hogy jó móka, élvezik a felelősségét az éles késsel való munkának. Nagyon jól fejleszti a finommozgást!
Közben pedig jót beszélgethetünk.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!