A gyerekeim a zöldséglevesek közül csak a krémleveseket eszik meg, főként, ha van hozzá levesgyöngy.
A nyári szünetben sokszor nehéz kitalálni, hogy mi legyen az ebéd, főként a leves különösen nehéz. Csináljunk változatosat, kis adagokat. Nem kis feladat.
Erre jó egy zöldség krémleves.
Érik a cukkini, 1-2 szem krumpli, hagyma, 1 szál répa mindig van otthon. Jó alkalom arra is, hogy a maradékokat felhasználjuk.
Fontos, hogy vonjuk be a gyerekeket is az előkészületekbe. A cukkini hámozás jó alkalom a krumpli pucolás előtanulmányaként, hiszen nagyobb a felület, és puha a héj.
A cukkini krémlevesünk ma laktóz és liszt mentesen készült, a recept szabadon variálható:
1 nagyobbacska cukkini, 2 db közepes krumpli, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, ételízesítő, só, bors, olívaolaj.
Az olajon megpároltam kicsit a finomra vágott hozzávalókat, felöntöttem vízzel, ízesítettem, puhára főztem (kb. 15 perc).
Összeturmixoltam, és levesgyöngyökkel tálaltam.
Jó étvágyat!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!