A Fodrinéninktől kaptam még tavaly a receptet, és ki akartam próbálni.
Végy 4-5 kg jó érett szilvát. Na itt hibádzik kicsit, mert amit kaptam, nem volt jó érett, így módosítani kellett a recepten.
Magozd ki a szilvát, felezd el. Ehhez használj némi kamasz segítséget!
Kenj ki egy tepsit 20%-os ecettel, majd csorgass rá egy ujjnyi vizet. Tedd rá a szilvákat, és érettségi foktól függően kicsit rövidítve - nyújtva az időket süsd sütőben.
Én 180 fokon sütöttem 2 órán át, majd 1 órán keresztül 160 fokon légkeveréssel. Ekkor megkóstoltam, és a 4.5 kg szilvához adtam 30 dkg cukrot (kicsit savanykásnak éreztem).
Ezután néha átkeverve még 2 órát sütöttem 160 fokon légkeveréssel.
Isteni sűrű lett, és ami fő, nem égett le!
Tipp:
Az időket érdemes rá-rákukkantva az érettségi fokhoz igazítani, és a cukor mennyiségét is. Ha jó érett, lehet, hogy cukor sem kell hozzá.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!