Az a kérdés, hogy a "Maradj otthon" időszakban mennyire kezd spórolni az ember (lánya) már a kezdeti időkben?
Vagy még nagyjából tele a kamra még nem foglalkozunk ezzel?
Nekem már egy kicsit kezd ráállni az agyam, hogy mit lehet még a szokottnál is ügyesebben, változatosabban hasznosítani.
Ma kaptam egy kis jó magyar immunerősítő gyógynövényt a Szomszédasszonytól. Jó kis tormát.
Sajnos ritkán jut eszünkbe a torma - mert a gyömbér most divatosabb, pedig a torma könnyen termeszthető a kertjeinkben , és legalább olyan eredményes, mint a trendi gyömbér.
A torma egy szinigrin nevű vegyületet tartalmaz, ez adja csípős izét. A gyerekek mindig élvezettel tanulmányozzák a bonyolult kémiai anyagok szerkezeti képletét.
Lereszeltem, hogy ecetes torma készüljön belőle, remek vírusírtó elixír lesz.
Közben meg arra gondoltam, hogy a Nővérem karácsonyi receptjét felhasználva, no meg a déli maradék főtt krumplit, csinálok vacsorára egy tormás sonkatekercset:
Egy nagy marék főtt krumplit összekevertem egy fél reszelt almával, majonézzel, és a szokásosnál több, 1 nagy evőkanál frissen reszelt tormával. Ha túl sűrű lenne, lehet krémesíteni 1 tk joghurttal vagy tejföllel.
Betekertem a sonkába, friss kovászos kenyérrel remek vacsora válik belőle.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!