A "maradj otthon" időszakban folyamatosan azon gondolkodom, hogyan lehet felhasználni az itthon található alapanyagokat a legváltozatosabb módon. Én ezt úgy hívom "nagyanyáink bölcsessége" a hétköznapokban.
Azt hiszem most van itt az ideje újra felfedezni ezeket a praktikákat.
Tegnapi ebédünk lecsós csirkecomb volt. Mit lehetne kezdeni vele, hogy ma új étel legyen belőle?
A combokat kicsontoztam, ledaráltuk Dórival - háztartástan óra keretében :-)
Palacsintát sütöttünk. Hortobágyi palacsinta kerekedett belőle.

A maradék palacsinta persze elfogy délután uzsonnára.
A darált főtt lecsós husiból maradt még egy kis adag. Ez mehet a mélyhűtőbe. Nemsokára előkerül, és tökéletes lesz egy kis krémsajttal, vagy tejföllel bekeverve meleg szendvicskrémnek. Dúsíthatjuk 2 db apróra vágott főtt tojással.

+ 1 bónusz
Megszáradt kakaós piskótát morzsára törtünk, és lekvárral, rumaromával, golyókat formáltunk. Kókuszba forgatva - kész a gyors kókuszgolyó
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!