Zabpelyhes diós gofri napja
2021. március 11. írta: Alkotó Részecskék

Zabpelyhes diós gofri napja

Szeretem figyelni a jeles napokat. Sok érdekes dolgot próbálok ki ezeknek kapcsán.

Március 11 a zabpelyhes diós gofri napja

zdg1.jpg

Miért lehet ez fontos? Mire hívja fel a figyelmet?

Az aki nem zabkásával indítja a napot, viszonylag kevés zabpelyhet fogyaszt. Utánaolvastam, miért érdemes fogyasztani?

Számos vitamint, ásványi anyagot, kálciumot, foszfort – ami jó a csontoknak, valamint rengeteg rostot is tartalmaz. Karbantartja a vércukorszintet, és a koleszterin szintet. A vérnyomást is rendben tartja. Gátolja a rák kialakulását a szervezetben. Energetizál, ezért is lehet megfelelő sportolás előtt, vagy reggelinek.

A dió gazdag A,-E, és B vitaminban, omega-3-zsírsavban, így jót tesz a szívnek és az agynak. Szinte kötelező fogyasztani minden nap néhány szemet.

Kerestem egy receptet, amit érdemes uzsonnára is kipróbálni, és nemcsak gyerekeknek.

Zabpelyhes diós gofri:

1+1/2 csésze liszt

1 csésze zabpehely

1 csésze finomra vágott dióféle

2 teáskanál sütőpor

fél teáskanál só

2 csésze tej

2 tojás

1/4 csésze olvasztott vaj

2 teáskanál méz

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd belekeverjük a tojást, tejet, vajat, mézet, dióféléket.

zdg2.jpg

Közepesen erős fokozaton megsütjük a gorfrisütőben.

Annyira finom a diótól, hogy szinte nem is kíván semmi édesítést!

zdg3.jpg

Egészségünkre!

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr8916457878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása