Szeretem figyelni a jeles napokat. Sok érdekes dolgot próbálok ki ezeknek kapcsán.
Március 11 a zabpelyhes diós gofri napja
Miért lehet ez fontos? Mire hívja fel a figyelmet?
Az aki nem zabkásával indítja a napot, viszonylag kevés zabpelyhet fogyaszt. Utánaolvastam, miért érdemes fogyasztani?
Számos vitamint, ásványi anyagot, kálciumot, foszfort – ami jó a csontoknak, valamint rengeteg rostot is tartalmaz. Karbantartja a vércukorszintet, és a koleszterin szintet. A vérnyomást is rendben tartja. Gátolja a rák kialakulását a szervezetben. Energetizál, ezért is lehet megfelelő sportolás előtt, vagy reggelinek.
A dió gazdag A,-E, és B vitaminban, omega-3-zsírsavban, így jót tesz a szívnek és az agynak. Szinte kötelező fogyasztani minden nap néhány szemet.
Kerestem egy receptet, amit érdemes uzsonnára is kipróbálni, és nemcsak gyerekeknek.
Zabpelyhes diós gofri:
1+1/2 csésze liszt
1 csésze zabpehely
1 csésze finomra vágott dióféle
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2 csésze tej
2 tojás
1/4 csésze olvasztott vaj
2 teáskanál méz
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd belekeverjük a tojást, tejet, vajat, mézet, dióféléket.
Közepesen erős fokozaton megsütjük a gorfrisütőben.
Annyira finom a diótól, hogy szinte nem is kíván semmi édesítést!
Egészségünkre!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!