Geometrikus húsvéti tojás
2021. március 25. írta: Alkotó Részecskék

Geometrikus húsvéti tojás

A húsvéti időszak számomra mindig a lakás, a kert díszítésével kezdődik. Tojások mindenféle anyagból, díszítésekkel, és minél élénkebb színekben.

Foglalkozásaimon is igyekszem a természettudomány minden ágát bevonni a húsvéti témakörbe is.

Most a matematika, főként a geometria van soron. Használjunk olyan díszítő technikát, ami a geometriai formákat használja fel.

Rajzoltunk, nyomtattunk kisebb-nagyobb tojás formákat.

hg8.jpg

A tojás formát felosztottuk egyenesekkel több mezőre. Születtek változatos formában háromszögek, körszeletek, trapéz, és érdekes négyszögek.

hg5.jpg

5 különböző színű lapra nyomtattuk ki, és a vonalak mentén szétvágtuk, a legkisebb formákra.

hg3.jpg

Majd a legszínesebb variációban, újra összeraktuk.

hg9.jpg

A kisebbek kedvéért, csak 4 felé vágtuk,

hg10.jpg

és azt illesztettük össze újra.

hg11.jpg

Amennyiben egy kicsit vastagabb kartont használunk, puzzleként használhatjuk. Ha felragasztjuk egy lapra, nagyszerű, modern stílusú dekoráció válik belőle.

További húsvéti tudományoskodásokért kattints ide!

rt3.jpgvat1.jpg

tht1.jpg

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216478438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása