Imádom a virágszörpöket: bodza, akác, ibolya.
Most annyi gyönyörű pitypang virág sárgállik, és a gyermekláncfő gyógyhatásáról már olyan sokat olvastam.
Próbáljuk ki a pitypang virág szörpöt! Akár anyák napjára is készíthetjük a gyerekekkel, és mi anyukák élvezhetjük a jótékony hatását.
Több receptet találtam, de abban mindegyik megegyezik, hogy hosszan kell főzni, így a leírásokat a napirendemhez igazítottam és így készült a szörp.
1, A leszedett virágfejekről tőben levágtam a szárakat, és leöblítettem őket, mert az elmúlt napok zivatarai besározták őket. Kb. 2 nagy marék volt a virág. FONTOS: mindenképpen olyan helyről szedjük, ami távol van a kipufogógázoktól, és nem kerülhet rá permetszer.
2, Egy fazékba 1 liter forró vizet öntöttem, és a virágokat beleszórtam. Ezután 1 órát gyöngyözve főztem.
3, Az egy óra letelte után a virágokat leszűrtem, és hozzáadtam 1 kg cukrot, és további 1 órát gyöngyöztettem fedő alatt.
4, Levettem a tűzről és hozzáadtam 1 teáskanál citromsavat. (Friss fogyasztásra készül, nem került bele tartósítószer.) Mikor hűlt egy kicsit megszórtam frissen szedett mentával, és citromfűvel. Belekarikáztam egy citromot, és így hagytam teljesen kihűlni.
Közben kóstolgattam. Először elég furcsa íze volt a pitypangtól, meg kell szokni. De ahogy kihűlt, és összeszelídült mentával, citrommal, egészen különleges, finom íze lett.
További anyák napi ötleteket a képre kattintva találhattok
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!