Szeretek mindent hasznosítani. Így még a nagyobb fagyok előtt szedtem néhány levesbe való zöldséget a kertből.
Most tanultam, hogy a zsenge karalábé levél milyen finom a levesbe, így a most kiszedett karalábét megpucoltam, daraboltam, és és mellétettem egy zacskóba a leveleket is.
Találtam még zeller, és petrezselyem zöldet, néhány apró paradicsomot, és egy lecsó paprika fele is gazdagítja az ízeket.
A zacskókat lezártam és most a mélyhűtőben várják, hogy ízükkel a téli vasárnapi leveseinket bearanyozzák.
A karalábé eddigi tapasztalataim szerint jól bírja a mélyhűtést nyersen, így érdemes ezt a tartósítási módszert is bátran kipróbálni.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!