Sajnos egy hosszan elhúzódó makacs köhögés juttatta eszembe ezt a régi receptet.
Karamellás hagymatea, legalábbis én így készítem:
Karamellt csinálok 3 ek cukorból. Mikor jó sötét színű, beledobálok egy nagy fej hagymát héjastul, vastag szeletekre vágva. Felöntöm 1 liter vízzel. Óvatosan, mert a forró karamell köpköd, és csúnya égési sebeket okozhat.
Még 15 percet főzöm, dobhatunk bele a kertből, kakukkfű levelet, esetleg zsályát.
Kortyoljuk egész nap. Hogy fogyaszthatóbb legyen keverem gyümölcsteával.
Szépen szakítja a száraz köhögést.
További hagymás kísérletekért kattints ide!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!