Kannás savanyúság kicsiben
2015. július 15. írta: Alkotó Részecskék

Kannás savanyúság kicsiben

Szépen lassan, de biztosan érik az uborka a kertben. Készül a kovászos uborka egymás után.

De mi legyen a napi 4-5 db uborkákkal?

Régebben csináltam kannás-vödrös savanyúságot. Szerettük is, de most nem igazán fér a nagy méretű edény sehol.

kannas.jpg

Elkezdtem hát egy 5 literes üvegbe adagolni a terményt. A mostani receptem a következő:

Elkészítettem az egyik kedvenc zacskós savanyúság levelemet, hozzátettem egy késhegynyi borként, és még egy pici nátrium benzoátot a biztonság kedvéért, hiszen nincs lezárva, és napi menetben nyitogatom.

Dobálom bele a reggel szedett 2-3-4 uborkákat. Azért remélem lesz még egy ilyen nagy öt literes üvegnyi a télre. Várom a következő patiszont is, mert az még nagyon finom lesz benne.

Ja és a tetejére egy szilikon lappal bélelt fém tető került, mert ugye itt szabály, hogy ne nyúlkáljunk bele fém eszközzel.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr267629798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása