A hosszú hétvégén alkalmam volt kísérletezni a kemencében sütéssel.
Íme az egyik próbálkozás, egy focaccia.
Kenyér tészta (1 kg liszt, 2 csomag szárított élesztő, langyos víz, só).
A meggyúrt tésztát tepsibe tettem, hagytam ott megkelni, ujjaimmal mélyedést nyomkodtam a tésztába, és megkentem olajjal. Oregánó és némi só került a tetejére. Pirosra sült a kemencében.
Darabokra tépkedve szaftos husi mellé kínáltuk!
Isteni volt! A férjemnek az ötletet, barátaimnak meg a lehetőséget köszönöm!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!