Zabpelyhes gofri uzsonnás dobozba
2015. szeptember 10. írta: Alkotó Részecskék

Zabpelyhes gofri uzsonnás dobozba

Az előző sajtos gofri után egy zabpelyhes édes változatot próbáltam ki. Olyan recepteket keresek, amik szabadon variálhatók.

Annyiféle alapanyag kapható, különféle lisztek, magvak, aszalványok. Azt szeretném elérni, hogy a családomnak akár néhány recept arányait használva ezt a sokszínűséget belopjam a heti étrendjébe. Főként a gyerekekébe.

egof2.jpg

Ez a gofri egy cookie hozzávalóiból készült - zabpehellyel, aszalt gyümölcsökkel. Kívül ropogós, belül puha.

Olyan lett, mint egy keksz.

Összekevertem: 1 csésze olvasztott vajat, fél csésze cukrot, 1 ek. mézet, 2 tojást, 1 csésze lisztet, 1 tk fahéjat, 1 tk sütőport, 1 tk szódabikarbónát, 3 csésze zabpelyhet (apró szemű), fél csésze mandula forgácsot, fél csésze aprított aszalt gyümölcsöt.

egof1.jpg

Gofri sütőben sütöttem. Szerintem uzsonnás dobozban másnap is finom egy kis gyümölccsel.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr337776616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása