Isteni finom nagy levelű medvehagymát kaptam a szomszédasszonyomtól tegnap este.
Azonnal kezdeni kellett vele valamit, mert annyira kínálta magát. Éppen csak dió volt itthon, mint olajos mag, így a pesto azzal készült.
Pontos receptem nincs, de egy jó nagy marék medvehagymához (kb 20 db nagy levél) tettem 5-6 dkg száraz serpenyőben pirított diót, 0.5 dl olíva olajat, só, bors ízlés szerint, 2 dkg reszelt parmezán ( el is hagyható),
Lehet kóstolgatni, kísérletezni, mi kell még bele, egy kis olaj, esetleg dió ... ki-ki ízlése szerint.
Az egészet késes aprítóban pürésítettem, és már ment is a spagetti tetejére.
Azt gondolom, ha azonnali fogyasztásra készíti az ember, akkor jó megoldás a dió.
Megszórtuk egy nagy adag reszelt sajttal, pazar vacsora kerekedett belőle.
Köszönet a medvehagymáért!
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!