Medvehagymás diós pesto
2016. április 14. írta: Alkotó Részecskék

Medvehagymás diós pesto

Isteni finom nagy levelű medvehagymát kaptam a szomszédasszonyomtól tegnap este.

Azonnal kezdeni kellett vele valamit, mert annyira kínálta magát. Éppen csak dió volt itthon, mint olajos mag, így a pesto azzal készült.

Pontos receptem nincs, de egy jó nagy marék medvehagymához (kb 20 db nagy levél) tettem 5-6 dkg száraz serpenyőben pirított diót, 0.5 dl olíva olajat, só, bors ízlés szerint, 2 dkg reszelt parmezán ( el is hagyható),

Lehet kóstolgatni, kísérletezni, mi kell még bele, egy kis olaj, esetleg dió ... ki-ki ízlése szerint.

Az egészet késes aprítóban pürésítettem, és már ment is a spagetti tetejére.

Azt gondolom, ha azonnali fogyasztásra készíti az ember, akkor jó megoldás a dió.

Megszórtuk egy nagy adag reszelt  sajttal, pazar vacsora kerekedett belőle.

Köszönet a medvehagymáért!

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr608604484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása