Energiatakarékos sütés
2017. április 07. írta: Alkotó Részecskék

Energiatakarékos sütés

Kísérletezős foglalkozásaimon sokszor beszélgetünk a gyerekekkel arról, hogy hogyan takarékoskodhatunk  anyaggal, energiával.

Hogyan lehet az elméletet átültetni a hétköznapokra?

Beszéltünk már róla, hogy többször felfűteni egy rendszert sokkal több energiát igényel, mint egyszerre hosszabban működtetni.

Fontosnak tartom azt is, hogy halljanak a gyerekek arról, hogy milyen fontos megtervezni a folyamatokat - legyen az egy egyszerű konyhai projekt.

en5.jpg

Dórival pizzát terveztünk vacsorára. Napok óta szerettem volna svéd ropogóst is sütni, meg jól jönne egy kis házi keksz is.

Azt gondoltam, ha már meleg a sütő a pizzához, kicsit előbb nekikezdünk a sütésnek, s míg kel a tészta, addig meg lesz a többi süti is.

Mire a vacsorát megettük, elkészültünk mindennel.

Az együtt sütés a gyerekekkel mindig jó móka, beszélgetünk, jár a kezünk :-)

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr312407903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása