Ónos esős nyomozás
2018. január 17. írta: Alkotó Részecskék

Ónos esős nyomozás

Ónos eső után mindenki csúszkál, fél, hogy elesik. Ez a gyerekeknek persze lehet mókás is. Mi most kihasználtuk egy kis tudományos megfigyelésre ezt a jelenséget.

onos12.jpg

Nyomoztunk egy kicsit, hogy kertvárosi környezetben ki mit használ csúszásmentesítésre. Tavaly már csináltunk kísérletet a Kis Tudósaimmal, hogy milyen anyagok vannak hatással a jégre.

onos16.jpg

Lássuk mik a tapasztalatok most az utcákon: só, apró kavics, hamu, fűrészpor, homok. Igen változatos, és dicséretes, hogy a legtöbb ház előtt valami megoldással segítik a gyalog közlekedőket.

Most is megbeszéltük, hogy só nem igazán környezetbarát, mert károsíthatja a növényeket. Sok helyen a házak előtt állnak gyümölcsfák is, tehát azokat nem szívesen károsítanánk a sóval. Most sót megállókban, vasúti átjáróban találtunk.

onos13.jpg

A fűrészpor nagyon jól tapad, és biztosan lehet rajta gyalogolni, de nem olvasztja meg a jeget. Környezetbarát is, mert szépen lebomlik.

onos15.jpg

A hamu lúgos anyag, tartalmaz bizonyos sókat is, tapadást is biztosít a cipőtalpaknak. Környezetbarátnak is mondható, mert sok értékes tápanyag található benne a növények számára.

onos14.jpg

Az apró kavics is jó megoldás a csúszkálás ellen, bár néha bosszantó, hogy beleragad a gyerekek hótaposójának talpán található redőkbe, és behozzuk a lakásba. De kétségtelenül környezetbarát, és elesésgátló.

onos11.jpg

A séta végére levontuk több következtetést is:

Kertvárosi környezetben a legtöbben odafigyelnek, hogy a házuk előtt valami módon segítsék a gyalogosan közlekedőket.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a legtöbben a környezetbarát megoldást választották a só helyett.

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr6813582021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása