Szeptember közepére már sok paradicsomnak valami baja a kertben. Augusztusban már befőztük, amit lehetett, most már csak esszük, amit lehet, vagy különböző szószokkal kényeztetjük magunkat.
Megszurkálták a poloskák, lassacskán érik a nagy szárazságban, de igyekszem hasznosítani belőlük, amit lehet.
Idén volt egy igen érdekes fekete paradicsomunk, cikkelyes formájú, gyorsan romló, nem igazán ízlett a családnak.
Ma kertben összeszedtem a fent említett, értéktelenebbnek tűnő paradicsomjaimat, és pasta amatriciana készült belőle, mert a friss íz a megmentett apró darabokban is benne van.
A recept:
Húsos szalonna kockákat ( 20dkg) pirítunk olívaolajon, hozzádobunk 2 aprított fokhagyma gerezdet, felöntjük fél dl vörösborral.
Hozzádobjuk a paradicsomdarabokat kb 30 dkg-ot, sót, borsot. Tésztát főzünk, összekeverjük, és megesszük.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!