Paradicsom mentés
2020. szeptember 22. írta: Alkotó Részecskék

Paradicsom mentés

Nagyanyáink bölcsessége

Szeptember közepére már sok paradicsomnak valami baja a kertben. Augusztusban már befőztük, amit lehetett, most már csak esszük, amit lehet, vagy különböző szószokkal kényeztetjük magunkat.

Megszurkálták a poloskák, lassacskán érik a nagy szárazságban, de igyekszem hasznosítani belőlük, amit lehet.

am14.jpg

Idén volt egy igen érdekes fekete paradicsomunk, cikkelyes formájú, gyorsan romló, nem igazán ízlett a családnak.

am11.jpg

Ma kertben összeszedtem a fent említett,  értéktelenebbnek tűnő paradicsomjaimat, és pasta amatriciana készült belőle, mert a friss íz a megmentett apró darabokban is benne van.

A recept:

Húsos szalonna kockákat ( 20dkg) pirítunk olívaolajon, hozzádobunk 2 aprított fokhagyma gerezdet, felöntjük fél dl vörösborral. am12.jpg

Hozzádobjuk a paradicsomdarabokat kb 30 dkg-ot, sót, borsot. Tésztát főzünk, összekeverjük, és megesszük.

 am10.jpg

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516210806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása