Minden napra egy kihívás a Földért
2021. április 15. írta: Alkotó Részecskék

Minden napra egy kihívás a Földért

Kihívás a Föld napjára

Minden napra egy kihívás gyerekekkel vagy gyerekek nélkül. Tegyél egy hétig valamit a Földért!

A Föld napja alkalmából ismét közös játékra hívunk Benneteket a Tudáscseppekkel. Foglalkozásainkon, táborainkban fontosnak tartjuk megtanítani a gyerekeknek, hogyan élhetünk harmóniában a környezetünkkel.

vulk1.jpg

Egy héten át,  minden nap egyet végezzetek el az alábbi listán szereplő feladatokból, dokumentáljátok, küldjétek el nekünk a fotókat, rajzokat április 25-ig! Vagy töltsétek fel a Facebookra  #tudásrészecskékaFöldért megjelöléssel.

  • Ültessetek egy növényt a kertben, vagy cserépbe, erkélyre!
  • Készítsetek új dolgot kidobásra szánt anyagból!
  • Húzz ki egy napra egy elektromos eszközt!
  • Menjetek oda gyalog, ahová kocsival szoktatok eljutni, pedig közel van!
  • Figyeld meg az állatokat a környezetedben, fotózd le, rajzold le!
  • Ne pazarold a papírt! Hasznosítsd újra!
  • Főzzetek helyi, vagy szezonális  alapanyagokból, tartsatok húsmentes napot!
  • Alkosd meg a Földet valamilyen Neked tetsző technikával!

 

Aki csatlakozik hozzánk, és minden kihívást teljesít egy héten át, minden nap csak egyet, az most ingyen kipróbálhatja a legújabb interaktív kísérletezős mesénket!

De elsősorban ne a jutalomért, hanem a közös élményért vegyetek részt a kihívásunkon, hogy ezzel is felhívjuk a gyermekeink figyelmét, hogy hogyan óvhatjuk egyszerű dolgokkal is a Földet!

Természetesen mi is dokumentáljuk mindazt, amit teljesítünk! Bővebben itt olvashatsz róla.

Szeretnénk néhány tippet adni, ha nincs ötleted a kivitelezéshez:

1, Ültessetek egy növényt a kertbe, vagy cserépbe, erkélyre!

Ha csak aprócska helyed van, akkor a balkonládába, de a kertbe is érdemes, saláta magot vetni, gyorsan nő, és még meg is ehetitek.

kk581_1.jpg

Természetesen, akinek lehetősége van ültessen fát, bokrot, hiszen ezek a nagyobb növények alkotják Föld tüdejét azáltal, hogy rengeteg friss oxigént termelnek.

2, Készítsetek új dolgot kidobásra szánt anyagból!

Szerintem ebben már mindenki nagyon profi, de ha nincs ötleted, fessetek be konzervdobozt, használjátok ceruzatartónak, vagy készítsetek pólóból táskát.

 kv1_1.jpg

3, Húzz ki egy napra egy elektromos eszközt!

Minden háztartásban lehet találni olyan elektromos eszközöket, amik ugrásra készen várják, hogy használjuk őket, pedig napokig feléjük sem nézünk. A készenléti módban lévő készülékek is áramot fogyasztanak.  Egy konyhai rádió, vagy elektromos mérleg, telefontöltők ... mi össze fogjuk számolni, hány ilyen eszköz áll készenlétben napokig.

fnk1.jpg

4, Menjetek oda gyalog, ahová kocsival szoktatok eljutni, pedig közel van!

Egy gyógyszertár, egy drogéria, vagy a piac – sokszor bepattanunk az autóba, és négy keréken tesszük meg azt a pár métert, mert megszoktuk. A gyerekek feladata, hogy ilyenkor ránk szóljanak – menjünk gyalog!

fnk2.jpg

Ki lehet számolni, hogy mennyi idővel kevesebb elérni egy közeli célpontot autóval, mint gyalog. Mi erre készülünk.

5,  Figyeld meg az állatokat a környezetedben, fotózd le, rajzold le!

Nagyon fontos megismerni az állatokat, amik a közelünkben élnek. Mit tehetünk azért, hogy ne háborgassuk a életterüket, hogy hogyan segíthetjük az életben maradásukat városi környezetben. Rovarszállót készítünk, madáritatót helyezünk ki.

dg1.jpg

6, Ne pazarold a papírt! Hasznosítsd újra!

A papír készítéséhez rengeteg fát vágnak ki. Ezért fontos a papír újrahasznosítása. Készítsetek tojástartóból virágokat, WC papírgurigákból figurákat, régi füzetekből, félig írott lapokból jegyzetfüzetet, bevásárlócetlit!

 egk7_1.jpg

7, Főzzetek helyi, vagy szezonális  alapanyagokból, tartsatok húsmentes napot!

Menjetek ki a piacra, nézzétek meg mik az idény zöldségfélék, amik még vagy már frissen kaphatók. Amiket nem több ezer kilométerről szállítottak ide. Készítsetek belőle ízletes fogásokat! Ismerkedjetek új ízekkel! Húsevőknek készítsetek vegetáriánus fogásokat!

pane12.jpg

+1 Alkosd meg a Földet valamilyen Neked tetsző technikával!

Rajzoljátok, fessétek, mozaikozzátok meg a Földet! Használjatok ragyogó kéket a vizeknek, és élénk zöldet a szárazföldnek!

fn206.jpg

Ha legalább 5 tevékenységről tudósítotok bennünket az alkotoreszecskek@gmail.com E-mailcímen, vagy a Facebookon #tudásrészecskékaFöldért megjelöléssel, elküldjük Nektek a legújabb interaktív kísérletezős mesénket.

További Földnapi ötleteket találatok az alábbi képre kattintva!

fa7.jpg

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316501206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása