Cukkini dömping
2021. szeptember 21. írta: Alkotó Részecskék

Cukkini dömping

Kaptam, termett, sok van idén a cukkiniből. Nagyon hálásak vagyunk a bő termésért. Nagyanyáink bölcsessége szerint egy darabot sem hagyhatunk veszni.

Azon versengünk, hogy hányféle ételt tudunk készíteni ebből a sokoldalúan felhasználható zöldségből.

ccc10.jpg

Általában hagyma, paprika, paradicsom a kísérők a recepteknél.

ccc1.jpg

Készült belőle krémleves:

lepirítottuk hagymával, vágtunk mellé krumplit, sárgarépát, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórtuk. Mikor minden megpuhult leturmixoltuk.

ccc9.jpg

Készült tészta szósz:

A lereszelt cukkinit, hagymát lepirítottuk, majd néhány kanál zöld pesztóval megbolondítottuk, majd 1-2 evőkanál tejföllel, mascarponeval lágyítottuk a szószt.

ccc5.jpg

Szeretjük sörtésztában is kisütni:

a sörtésztához fele kukorica, fele sima lisztet használok, egy tojással, és annyi sörrel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Természetesen só, és bors is kerül bele.

ccc7.jpg

Bő olajban sütöm ki.

ccc6.jpg

Salátába is tettünk nyersen, mert így is szeretjük. Szeretem vékonyra szeletelni, hagyma szeletekkel együtt lesózom, és 15 perc állás után kinyomkodom a levét.

Klasszikus ecetes lébe tettünk mellé paradicsomot is.

ccc8.jpg

Télire is eltettük befőttes üvegbe, paradicsom, hagyma, és paprika társaságában. Jó lesz szószokba, vagy húsok mellé, de fent említett krémleves is készülhet majd belőle majd a télen.

Ugyanúgy kezdődik, ahogy a többi recept is. A hagymával lepirítottam a lereszelt cukkinit némi olajon, került hozzá apróra vágott paprika.

ccc3.jpg

Megvártam míg levet ereszt, ekkor került hozzá a paradicsom. Az arányok most úgy alakultak, hogy 2/3 rész a cukkini, és 1/3 a többi zöldség. Tettem mellé zöldfűszert is a kertből, rozmaring, oregánó, ezúttal.

Hagyom, hogy jó sok leve legyen, egy késhegynyi tartósítószer társaságában üvegekbe töltöm.Fejre fordítom, és mehet a száraz dunsztba.

ccc2.jpg

Maradt még cukkini, és ötlet is, talán még folytatom a sort.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516696620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása