Egy különlegességet próbálok ki idén a a húsvéti asztalra. A pácolt tojást.
Már korábban is késztettem fűszeres olajban finomságot, sajtot, olajbogyót.
Most keményre főztem néhány tojást. Megfüstöltem kicsit, de akinek nincs erre lehetősége el is hagyhatja, és főzés után mehet a pácba.
Olíva olajat sóztam, borsoztam, zöld fűszereket aprítottam bele, zúzott fokhagymával, chili pehellyel tettem erőteljessé az ízeket.
Ebbe a fűszeres olajba kerültek a főtt (füstölt) tojások 24 órára. Amikor eszembe jutott megforgattam az edényt, hogy mindenhol átjárja a tojást a sok fűszer.
Lehet fokozni, ha megszurkáljuk finoman a tojást, hogy belsejébe is jusson a pácból. Tálaláskor negyedekre vágom a tojást, és megcsepegtetem a fűszeres olajjal.
Jó étvágyat, finomságos Húsvétot Mindenkinek!
További húsvéti ötleteket, kísérleteket találtok a képre kattintva:
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!