Őszi maradék mentő kísérlet a kertből. Még rengeteg zöld fűszer van a kertemben a kellemes őszi napoknak köszönhetően. Már tettem mélyhűtőben, szárítottam is belőle. De mindig ki kell próbálnom valami újdonságot is.
Foglalkozásaimon gyakran kísérletezünk a gyerekekkel a sóval.
Sokszor megbeszéljük, hogy miért nem szabad sok sót, túl sós ételeket enni. Ilyenkor elvégezzük a krumplis kísérletet is. A só kivonja a sejtekből a nedvességet. Ezt a tulajdonságát használjuk sok tartósítási eljárás során is.
Ez a zöld fűszersó nagyon látványos, érdemes gyerekekkel is elkészíteni.
Mi most körbeszimatoltuk a kertet: szedtünk bazsalikomot, zsályát, rozmaringot, oregánót, pici chilipaprikát, metélőfokhagymát, kakukkfüvet. Ki-ki kertjére, kedvére válogathat a fűszernövények közül.
Mostuk, lecsepegtettük és késes aprítóban szinte pépesre daráltuk.
Összekevertük a finom sóval. Lehet hagyományos sót, és tengeri sót használni.
Kiterítettük egy tálcára, kicsit napon is szárítottuk, vagy maradék hőn a sütőben is, miután kikerült belőle az étel.
Pár nap alatt teljesen kiszáradt, és üvegbe zárva, akár ajándéknak is kitűnő lesz.
De egy saláta tetején plusz ízt ad majd a téli hónapokban.
A fűszerek
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!