Sokszor használom a friss fűszernövényeket foglalkozásaimon, mert fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerkedjenek ezekkel a növényekkel.
Megvizsgáljuk a leveleket, és dörzsölgetve szagolgatjuk, próbálják felismerni, vagy kötni 1-1 ételhez-italhoz az emlékek alapján.
A nyár végén körbejártuk a kertet, hogy mit lehet még eltenni télire. Igazi illatterápiában volt részünk.
Bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya, menta, citromfű, oregánó, levendula.
Szedtünk is belőle, hogy tartósítsuk. A kezünk is megtelt illatokkal, ahogy rendezgettük a kincseket.
Fagyasztva, szárítva kerülnek üvegekbe, zacskókba a kerti kincsek.
Egy-egy csinos üvegben a szárított fűszernövény ajándék is lehet a barátoknak, családnak.
Esetleg készíthetünk belőle saját fűszerkeveréket is.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!