Fűszernövény vizsgálat és tartósítás
2017. augusztus 29. írta: Alkotó Részecskék

Fűszernövény vizsgálat és tartósítás

Sokszor használom a friss fűszernövényeket foglalkozásaimon, mert fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerkedjenek ezekkel a növényekkel.

Megvizsgáljuk a leveleket, és dörzsölgetve szagolgatjuk, próbálják felismerni, vagy kötni 1-1 ételhez-italhoz az emlékek alapján.

gyn1.jpg

A nyár végén körbejártuk a kertet, hogy mit lehet még eltenni télire. Igazi illatterápiában volt részünk.

gyn7.jpg

Bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya, menta, citromfű, oregánó, levendula.

Szedtünk is belőle, hogy tartósítsuk. A kezünk is megtelt illatokkal, ahogy rendezgettük a kincseket.

Fagyasztva, szárítva kerülnek üvegekbe, zacskókba a kerti kincsek.

Egy-egy csinos üvegben a szárított fűszernövény ajándék is lehet a barátoknak, családnak.

Esetleg készíthetünk belőle saját fűszerkeveréket is.

 

Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr112788124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása