Sok-sok szépséghibás paradicsom van a kertben, és terem chili is. Szeretjük a csípős szószokat.
Most az első kísérlet:
1 kg paradicsom, 4 nagyobb chili, 2 ek barna cukor, só, bors, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, pici olaj.
A hagymát, fokhagymát megpároltam az olajon, hozzáadtam a feldarabolt paradicsomot és a chilit. Beleszórtam a fűszereket. Jó fél órán át rotyogott a szósz. Akkor leturmixoltam. Sterilizált üvegekbe került, és száraz dunsztban csücsült 1 napig.
Grillezett húsokhoz, kolbászkákhoz ajánlom.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!