A vaj készítés melléktermékével, az íróval, gyönyörű fényes kiflik sültek.
Újra bevetésre került a kovászom is.
A recept következő:
A hűtőben csücsülő kovászomból kimértem 10 dkg-ot. Hozzáadtam további 10 dkg lisztet és 1 dl vizet. Jól összekevertem, és hagytam 3-4 órát, hadd dolgozzon. Délben kezdtem.
Apró buborkék jelentek meg. Ekkor hozzákevertem még 30 dkg lisztet, 2 e.k. olivaolajat, fél t.k. sót, 1 tojást, 1.5 dl írót. Kemény tésztát gyúrtam belőle késő délután. Egy éjszakát hagytam pihenni hűvös helyen. (kovász és író nélkül a recept: 40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, 1 tojás, 2 e.k. olivaolaj, fél t.k. só)
Reggel korongokat nyújtottam a tésztából, és cikkekre vágtam. Egy részét olivabogyós, aszaltparadicsomos töltelékkel megkentem és feltekertem. A másik részét sajttal töltöttem. Megint hagytam kelni, jó 2 órát.
Sajnos a kovászom még lassan dolgozik, ezért hagytam lassan kelni. Majd felvert tojással megkentem a tetejüket.
220 C fokon 15 percig sültek.
Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!