Bodza kincs
2020. május 24. írta: Alkotó Részecskék

Bodza kincs

Nagyanyáink bölcsssége és a modern tudomány

Minden évben készül nálunk bodza szörp. Különféle ízesítéssel.

2020 tavasz van időm kicsit a frissen szedett bodza virágot tovább gondolni.

FONTOS:  csak tiszta helyről gyűjtsetek virágot - autóktól, mezőgazdasági területtől (ki tudja milyen vegyszert használtak nemrég) távolabb

A bodza virágból készült tea vízhajtó, izzasztó hatású, köhögéscsillapító, emésztést elősegítő, immunrendszer erősítő

Készült már több adag almaecet a kamrámban, és most azt gondoltam kicsit felturbózom némi bodzavirággal.

bod5.jpg

Kivettem az éppen érő almaecetből egy külön üvegbe, és teletömködtem bodzavirággal. Hagyom néhány hetet érni és leszűröm. A bátorítást Mágitól kaptam a múltkori tanácsaival indított el az ecet kísérletezős úton.

Azt gondolom, hogy ha van bolti almaecet otthon, akkor abba is érdemes a bodzavirágból beáztatni 1-2 hétre, és reggelente egy megfázásos időszakban egy kis vízben egy evőkanálnyit elkortyolni.

Évekkel ezelőtt szárítottam is virágot teának, de most azt gondolom, hogy az elmúlt karatén hetek megtanítottak arra, hogy a kamrában gondosan begyűjtögetett kincsek aranyat érhetnek.

bod6.jpg

Egy jó kis mentás citromfüves szörp is megy a mélyhűtőbe.

bod7.jpg

 

Ti mire használjátok a bodzát?

 

 Blogban található összes bejegyzés saját fotókat és gondolatokat tartalmaz. Ha tetszik, amit látsz vagy olvasol, és megosztod másokkal megköszönöm. A blogban saját tapasztaláson alapuló receptekkel, gyerekeknek szóló kísérletekkel, ötletekkel találkozhatsz, szemezgess közülük kedvedre! Vagy kövess a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkotoreszecskek.blog.hu/api/trackback/id/tr1115714740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása